Englesko-srpski i srpsko-engleski pametni rečnik
Rečnik je namenjen pre svega početnicima i srednje naprednim đacima i studentima, kojima će biti od koristi kako u školi, tako i tokom individualne pripreme ili na jezičkom kursu. Odrednice, značenja i prevodi pažljivo su odabrani kako biste pronašli često korišćene reči i konstrukcije iz književnog i razgovornog jezika.
Polazna tačka pri sastavljanju ove knjige bili su nam engleski jednojezični rečnici renomiranih izdavačkih kuća (HarperCollins, Oxford, Cambridge, Longman, Cassel, Chamgers i dr.). Naglasak stavljamo na preglednost, razumljivost i dopunske informacije korisne za učenje jezika. U knjizi ćete naći i praktične primere preuzete iz svakodnevnog jezika koji će vam olakšati komunikaciju i pamćenje novih reči.
Odrednice i ustaljene konstrukcije dopunjene su predloškim konstrukcijama i napomenama za preciziranje značenja kako bi se minimalizovala dvosmislenost značenja i povećala tačnost prevoda. Ove dopunske informacije će vam pomoći da brzo i lako nađete ispravno značenje, te da izaberete najprikladniji prevod. Predloške konstrukcije i primeri će vam reći kako reč ili sintagmu najbolje upotrebiti u rečenici.
Detaljan pregled engleske gramatike, zajedno sa ilustrativnim primerima, omogućiće vam da brzo usvojite osnove jezika i načela njegove upotrebe. Praktične napomene o upotrebi engleskih reči će nesumnjivo biti korisna pomoć studentima.
Sigurno će vam značiti i prilog za konverzaciju sa brojnim temama koje su prikladne za pripremu za časove ili ispit iz jezika, za usvajanje fonda reči, ali i za aktivno prevođenje. Mnogo tema možete da iskoristite i pri svakodnevnoj komunikaciji sa strancima - npr. pozdravi, upoznavanje, poseta, određivanje vremena, telefoniranje, porodica, smeštaj, zdravlje itd. Sve to uz transkripciju engleskog izgovora.
Verujemo da će vam rečnik biti od velike pomoći pri učenju jezika.
Bibliografski podaci
ISBN | 978-86-6451-031-8 |
Povez | lepljeni, laminirane meke korice |
Format | 115 x 165 mm |
Broj strana | 767 |
Izdanje | 1 |
Izdato | 2016 |
Preporučujemo
Poslednje pogledano